rina groot  beeldend kunstenaar
RECENT 2012
home


september september  juni
mei mei
mei mei
april
april april januari
januari

projecten
 
januari 2012
EXPOSITIE
'ANDERS KIJKEN'

 
thema
VAN NELLE  ONTWERPFABRIEK        Zondag 17 januari  tot 3 maart 2012, Dorpshoeve Schipluiden
  Expositie' Anders kijken'.
Expositie opening door de wethouder Cultuur Tineke van Nimwegen, Midden-Delfland

Deze expositie is het vervolg -reizende tentoonstelling- met de schilderstukken die de cursisten van Rina Groot  in de
 Van Nelle Ontwerpfabriek  vervaardigd hebben.
Van Nelleweg 1 (Spaanse polder)


Wethouder opent tentoonstelling Anders kijken

Op zondag 15 januari opende wethouder Tineke van Nimwegen in De Dorpshoeve te Schipluiden de tentoonstelling “Anders kijken”. Op deze expositie zijn 17 schilderijen te zien die cursisten van kunstenares Rina Groot hebben gemaakt met de markante Van Nellefabriek in Rotterdam als onderwerp. Schilderijen die niet alleen de cursisten anders hebben doen kijken naar dit gebouw, maar die zeker ook iedere bezoeker van deze tentoonstelling zullen verrassen.

Na een warm welkomstwoord van Nico van den Besselaar, voorzitter van Stichting De Dorpshoeve, vertelde Bram van Schevicoven, één van de exposanten, kort over het ontstaan van deze tentoonstelling en over de voorbereiding door de enthousiaste groep cursisten. Na het officiële openingswoord van wethouder Tineke van Nimwegen en de onthulling van de collage met daarop alle voorbereidende schetsen en foto’s, konden aanwezige familie, vrienden en belangstellenden de expositie bekijken.

Een van de vaste onderdelen van het teken- en schilderprogramma van Rina Groot is een buitenopdracht. Afgelopen jaar bezochten de cursisten de Van Nellefabriek in Rotterdam. Bij de oprichting in 1929 was dit al een bijzonder en toonaangevend gebouw. En het is nu nog steeds een inspiratiebron voor kunstenaars. Dat blijkt wel uit de zeer uiteenlopende kunstwerken die nu in De Dorpshoeve te zien zijn. Het is boeiend om te zien hoe één onderwerp leidt tot een grote variatie aan schilderijen. Na een dag schetsen op locatie hebben de cursisten een thema gekozen en dat naar eigen inzicht en interpretatie uitgewerkt tot een schilderij. De een kiest er voor om het gebouw als geheel vast te leggen, een ander zoemt in op een detail of komt tot een bijna abstracte weergave. Maar een ding is duidelijk: door iedereen is met heel veel energie en plezier gewerkt aan deze schilderijen. De tentoonstelling is nog tot eind februari in De Dorpshoeve te zien en is zeker een bezichtiging waard.

Geschreven door Monique van Schevicoven.

 http://picasaweb.google.com/RopHaring/VanNelleFabriek
^ omhoog

r