RINA GROOT BEELDEND KUNSTENAAR
WEBWINKEL
home

                           
                                  
  Artshop
De WEBWINKEL
  
grafiek schilderijen              
Kunstatelier 1625/GalerieGROOT,  tel 015-3808849
Dorpsstraat 17-18, 2636 CD, Schipluiden.
mail       : webwinkel@rinagroot.nl
internet  : www.rinagroot.nl

Voor opgave van maat en prijs!
 klik op onderstaande afbeeldingen

Schilderijen
De Valbrug is de ophaalbrug in Schipluiden in de Gemeente Midden-Delfland. De officiŽle
naam is  'De Zouteveense brug'. Het is de verbinding van beide oevers van de Gaag naar de Keenenburgweg, vroeger de Veenweg, richting de Zouteveense polder.
De Dorpsstraat is een van de oudste wegen in Schipluiden, vroeger de s' Heerenstraat genaamd.
Met zijn slingerende vorm volgt deze straat het water en maakt deel uit van de historische dorpskern.
De Vlaardingsekade, in de volksmond het Kaatje, is een van de smalle straatjes in Schipluiden. Het klinkerstraatje is vroeger op maat gemaakt voor de hondenkar, langs de hoger gelegen trekvaart 'De Gaag'. De Hoornsewal is het kruispunt van de wegen naar Delft, De Lier en Schipluiden. De Hoornsebrug over de Gaag met de omliggende karakteristieke bebouwing vormt de oude historische dorpskern van Den Hoorn, gemeente Midden-Delfland. 
't Woudt, gemeente Midden-Delfland, is een schilderachtig kerkdorp. De weg er naartoe gaat door de ruime Woudsepolder en eindigt op het kerkplein. Zowel de eenvoudige eeuwenoude kerk en de landelijke omgeving met zijn golvende weilanden zijn alle aandacht waard. Het kunstatelier/galerie1625 staat in de Dorpsstraat  tegenover de Valbrug in het centrum van het dorp. Het is een van de oudste woningen annex werkplaats in Schipluiden en dateert van circa 1625. De gevels zijn o.a. opgebouwd uit traditioneel vlechtwerk, een schuifpui en klassieke raamkozijnen, ook wel bekend als -een melkmeisje-.

Het Kerkplein ligt in het centrum van Maasland, gemeente Midden-Delfland. De kerk staat op een hoger deel midden op het plein. Hierdoor wordt het monumentale karakter geaccentueerd. De enigszins geÔsoleerde positie van het plein is bijzonder.
^omhoog