RINA GROOT BEELDEND KUNSTENAAR
WEBWINKEL
home


                                  
  Artshop
De WEBWINKEL

grafiek
schilderijen
Kunstatelier 1625/GalerieGROOT,  tel 015-3808849
Dorpsstraat 17-18, 2636 CD, Schipluiden.             
      
mail       : webwinkel@rinagroot.nl
internet  : www.rinagroot.nl                               

 grafiek
Voor opgave van maat en prijs, klik op onderstaande etsen
 Etsen van dorpskernen uit de serie: Dorpsgezichten
De Valbrug is de ophaalbrug in Schipluiden in de Gemeente Midden-Delfland. De officiele
naam is  'De Zouteveense brug'. Het is de verbinding van beide oevers van de Gaag
naar de Keenenburgweg, vroeger de Veenweg, richting de Zouteveense polder.
De Dorpsstraat is een van de oudste wegen in Schipluiden, vroeger de s' Heerenstraat genaamd.
Met zijn slingerende vorm volgt deze straat het water en maakt deel uit van de historische dorpskern.
De Vlaardingsekade, in de volksmond het Kaatje, is een van de smalle straatjes in Schipluiden. Het klinkerstraatje is vroeger op maat gemaakt voor de hondenkar, langs de hoger gelegen trekvaart 'De Gaag' .
De Hoornsewal is het kruispunt van de wegen naar Delft, De Lier en Schipluiden. De Hoornsebrug over de Gaag met de omliggende karakteristieke bebouwing vormt de oude historische dorpskern van Den Hoorn, gemeente Midden-Delfland. 
't Woudt, gemeente Midden-Delfland, is een schilderachtig kerkdorp. De weg er naartoe gaat door de ruime Woudsepolder en eindigt op het kerkplein. Zowel de eenvoudige eeuwenoude kerk als de landelijke omgeving met zijn golvende weilanden zijn alle aandacht waard.
Het Kerkplein ligt in het centrum van Maasland, gemeente Midden-Delfland. De kerk staat op een hoger deel midden op het plein. Hierdoor wordt het monumentale karakter geaccentueerd. De enigszins geisoleerde positie van het plein is interessant.
Het kunstatelier ligt in het centrum van Schipluiden tegenover de Valbrug, gemeente Midden-Delfland. Het is een van de oudste panden langs de Gaag en dateerd uit 1625. Het maakt deel uit van het historische dorpsgezicht. Voor zover bekend is het altijd een werkplaats geweest waar ambachtlieden hun bedrijf uitvoerden, van wagenmakerij tot timmermanswerkplaats. Sinds 1992  is het een kunstenaarswerkplaats. Zeker de moeite waard om te bezoeken.